Ikke Pro ‘en i klubben – men Klubbens Pro!!

Ikke  Pro ‘en i klubben – men Klubbens Pro!!

Interview med Dragsholm Golf Clubs Pro Træner, Steve Smith.

Vi sidder i et lille rum i restauranten og kigger ud over Steves arbejdsplads. Der er gået en sæson, siden han blev ansat i Dragsholm Golf Club, så det er på sin plads at spørge om, hvordan det er gået.

Hvorfor kom du til os?

Jeg var ledig efter mit arbejde i Hedelands Golfklub, så da jeg så annoncen om jobbet i Dragsholm, søgte jeg og blev ansat. Selvfølgelig efter en snak med bestyrelsen, så vi fik alle detaljerene på plads.

Hvilke forventninger havde du?

Ikke de store. Min sidste to klubber jeg har arbejdet har haft ca.950 fuldtids medlemmer, som giver en større grundlag. Klubben her i Dragsholm er ca.700 medlemmer i alt men ikke mindst kun ca.350 fuldtids medlemmer. Så var jeg meget spændt på, hvordan det vil gå med så få medlemmer men optimistisk var jeg. Ofte hørte jeg i starten at jeg bare skulle vente til sommeren, så ville folk vælte ind. Travlheden er ikke den samme her i Dragsholm som de andre steder.

Men du fortsatte?

Ja. Med 30 års erfaring følte jeg, at jeg havde noget at byde på – og det havde jeg lyst til. Jeg elsker at være Golf Professional og det er vigtigste. Og jeg glæder mig hver dag til at komme på arbejde!

Hvad har glædet dig mest?

Som sagt elsker jeg at være Golf Professional og kunne bidrage med min viden som træner, og at jeg kunne hjælpe alle med deres golf eller valg af udstyr. Jeg har glædet mig over mødet med alle de medlemmer, der har haft brug for mig, og det alene er guld værd. Ikke mindst at være en del af klubben, som nævnte tidligere med 30 års erfaring har jeg hjulpet med mange ting.

Hvad har skuffet dig?

Banens stander ikke god nok. Da jeg startede, hørte jeg meget om, at banen var meget svært pga. roughen og det blev bekræftet, da jeg selv spillede den. Det var helt rigtig at klippe alt rough, så kunne man finde sine bolde. Alligevel hørte man stadigvæk fra nogen, at vi nu har ødelagt banen. Da roughen var væk, så kom der fokus et andet sted, golfer er aldrig tilfredse J. Fokusset kom på flag placeringer, som jeg har selv har nævnte flere gange, så skal nogle af placeringer aldrig bruges og på samme tid, henover sommeren, blev greens simpelthen for hurtige. Greens på Dragsholm, pga. de temmelig kuperede greens, skal aldrig overstige 9 Stimpmeter. Vi har fået rigtig mange klage fra greenfee spillere og også fra vores egne medlemmer. Golf er udfordrende nok i forvejen, så hvis vi vil have flere greenfee spillere og medlemmerne. Vi skal have en bane, hvor alle niveauer kan spille og det skal være en fornøjelse at spille Og så er vores 18 huls bane jo i øvrigt meget svær, som er lavet efter mesterskabsstandarder!

Hvad kan der gøres ved det fremover?

Selve greenene kan man ikke gøre ret meget ved. Det vil koste millioner af kroner, hvis de skulle høvles flade. Men vi kan være mere opmærksomme på, hvordan vi placerer flagene og sætte hastighed på greenen på IKKE højere en 9 stimpmeter (det er også meget sundere for græsset)! Mht. Pinplacerings skema, så kan man bare bruge en mærkering på flaget til at vise om flaget er fremme, midt eller bag green. Generelt lad os arbejde på at banen bliver nemmere at spille. Jeg har ikke mødt noget proer, som er medlem i klubben ud over mig, og jeg syntes, at banen er meget svært J

Har du fået respons på dit arbejde?

Ja det har jeg og især fra elitespillerne. Men også fra mange af de medlemmer, der kun skal have rettet noget i deres spil. Det er selvfølgelig vigtigt for mig!

Er du blevet en del af det sociale liv i klubben?

Det ved jeg ikke rigtig. Jeg er jo ansat og ikke medlem, men jeg føler mig helt sikkert god tilpas og er glad for mit job. Jeg synes, jeg er medspiller og har været glad for de gange, hvor jeg har kunnet spille med.

Nu kommer vinteren - og hvad så?

Så kommer der mere tid at være sammen med min lille familie, så har jeg flere Golf Skoler med medlemmer. Men jeg glæder mig alligevel til at komme onsdag og lørdag i Oktober. Og der er altid noget jeg kan hjælpe med. Det har jeg det fint med.

Hvordan ser du fremtiden?

Vi skal være endnu bedre i vores PR arbejde og bruge mange kræfter på det. Som jeg allerede har sagt, skal vi have mindst 300 flere medlemmer, før at det løber ordentligt rundt. Og så skal vores service niveau også være bedre. Det er det blevet, men vi skal blive ved med at forbedre det.

Vi skal annoncere mere og fortælle om vores anlæg. Det snakker vi tit om, men der skal handles mere på det, også selvom der jo er mange led i vores klub. Vi skal tænke på hele potentialet – tænke ”out of the Box” – hvad har vi gjort forkert og hvad kan vi lære af det. Det er vigtigt for mig, at tingene ikke bliver ved med at være – som det plejer! Der skal ske noget fremadrettet! Jeg har den ambition, at vi har et anlæg som alle kan spille – og gerne skal gøre det!!.Og medlemmerne skal rekrutteres fra nærområdet.  Vi skal have en større belægning på bane, i år har det kun været omkring 20%. Der skal lægges stragier og planer for nu, 5år, 10år i fremtiden for både banen og klubben i samarbejde med DGA.

Du synes altså, vi er på rette vej, hvis vi følger dine råd?

Ja, det gør jeg.

Så klubbens protræner hedder også Steve Smith til næste år?

Ja, det gør han, og jeg glæder mig til arbejdet.

Dragsholm Golf Club

Oktober 2014