Handicap-udvalg

Regnar Jacobsen

rj@parkmail.dk

Jimmy Nagstrup

jimmy@nagstrup.eu

Handicapregulering i Dragsholm Golf Club

Ved at bruge handicapsystemet, kan man spille på lige betingelser, selv om man er elitespiller eller mindre øvet. Til at registrere vores klubmedlemmers handicap (hcp.), bruger vi programmet GOLFBOX. Man kan hjemmefra via Internettet, logge ind på www.golfbox.dk for at se sit handicap eller sine spillede golfrunder.

Når man melder sig ind i vores klub, får man automatisk et handicap på 78. Det står for, at man ikke rigtig er kommet i gang med golfspillet endnu. Det er kun på vores 9-hulsbane og 18-hulsbane, at man kan blive reguleret i hcp. Vores par 3 bane har ikke den rating som skal til for at det kan lade sig gøre.

Med handicap på 72 får man på vores 9-hulsbane tildelt 66 ekstraslag som fordeles på 18 huller efter hullernes sværhedsgrad (nøgle).

Der står i sekretariatet konverteringstabeller i forskellige farver svarende til, hvilket teested man vil spille fra. Bemærk at der er et for damer og et for herrer. Her kan man se, hvor mange ekstraslag der gives til hvilket handicap. Spørg i sekretariatet hvis du er i tvivl.

For at synliggøre hvilken tabel man skal bruge, så husk at f.eks. vores mesterskabsbane på 18 huller egentlig består af 5 helt forskellige baner hvis man er mand og 3 hvis man er kvinde. Hver bane har sin egen farve på teestederne 64, 61, 58, 53 og 48.

Udfyldelse af scorekort læres ved regelundervisning samt ved kaninmatcher. Se begyndervejledningen.

Scorekort skal altid være udfyldt korrekt dvs.

 • Dato
 • Medlemsnr.
 • Navn
 • Score pr. hul samt udregning af stablefordpoint
 • Markering for benyttet teested.
 • Underskrift af spiller
 • Underskrift og DGU-medlemsnummer på markør (markøren skal selv have national spilleret d.v.s. hcp. 72 eller derunder).
 • Hvis man afleverer scorekort fra en udenlandsk bane, skal man sørge for at denne banes Course Rating og Slope står på det. Hvis det ikke er tilfællet, skal det påføres.

Hvis ovennævnte ikke er i orden, bliver handicappet ikke rettet. Som regel vil der blive sendt en mail i Golfbox, hvis der er problemer med en spillers scorekort.

Scorekortet afleveres enten i scorekort-postkassen, der hænger i sekretariatet, eller ved selv at indtaste oplysningerne i Golfbox. Man kan forvente at blive registreret indenfor en uge. I månederne november til marts kan der gå op til 14 dage. Hvis du syntes, der går for lang tid så kontakt handicapudvalget.​

Hvis man bruger Golfbox til at indtaste sit scorekort, skal man opgive sin markør og når denne har bekræftet scoren er dit hcp. automatisk blevet opdateret. Du skal selv gemme scorekortet i 3 md. efter at det er registreret i Golfbox og i denne periode skal det på forlangende (af handicapudvalget), afleveres i scorekort-postkassen. Gr.1 spillere kan ikke selv indtaste sin score.

​​

I sekretariatet står en alfabetisk handicapliste, som bliver opdateret ca. en gang om ugen, over alle medlemmerne som har hcp. på 72 eller derunder.

Man skal altid indberette eller aflevere scorekort, når man har spillet en tællende runde. (EDS)

Det er altid spillerens pligt og ansvar at få registreret sit scorekort til hjemmeklubben.

Det er altid spillerens pligt og ansvar at kende sit handicap.

Spilleren skal altid spille med aktuelt handicap, dvs. har man lavet en score (EDS), som er bedre end sit handicap, og det ikke er blevet rettet i Golfbox, skal man spille efter det nye handicap. Derimod hvis man har deltaget i en tællende turnering, og har et handicap (under 36) hvor man også kan blive skrevet op, må man ikke bruge dette før det er registreret i GolfBox.

Det er ikke handicapudvalgets ansvar, at du bruger et forkert handicap.

Hvis man er i tvivl, kan der altid rettes henvendelse til handicapudvalget, som vil være behjælpelig med udregningen.

EDS-runder (En Ekstra Dag Score) – Benyttes af spillere, der ønsker at få et hcp. som passer bedre til deres nuværende spil-styrke eller hvis de skal have en tællende runde registreret.

Følgende skal opfyldes for at spille EDS:

Gælder for spillere i handicapgrupperne 2, 3, 4 og 5.

 • Kan kun spilles på danske baner.
 • Man kan spille op til 2 runder pr. kalenderuge.
 • Spiller kan enten skrive sig på EDS startlisten, som hænger på opslagstavlen eller blot fortælle det til sin markør inden runden påbegyndes.
 • Spilleren skal efter runden indlevere et korrekt udfyldt scorekort, hvor EDS skal være markeret eller selv indtaste scoren i Golfbox.

Regulering af handicap opdeles i 6 handicapgrupper:

Gruppe​

Handicap​

Neutral zone​

Stablefordpoint færre end neutral zone, herunder no return

Tillæg til handicap​

Stablefordpoint flere

end 36 point:

Fratræk for hvert stablefordpoint over 36:​

1​

op til 4,4​

35-36​

0,1​

0,1​

2​

4,5 til 11,4​

34-36​

0,1​

0,2​

3​

11,5 til 18,4​

33-36​

0,1​

0,3​

4​

18,5 til 26,4​

32-36​

0,1​

0,4​

5​

26,5 til 36,0​

31-36​

0,2​

0,5​

6

37 og derover

0-36

0

1,0

Hvis du er indplaceret i gruppe 4 til 6 (hcp.18,5 til 72) behøves du kun gå 9 huller for at blive reguleret, alle andre grupper skal gå 18 huller. Hvis du har et hcp. på 18,5 og skal ned i gruppe 3 skal du gå 18 huller.

Hvis du har spillet 18 huller med en score på 36 eller derunder går du ikke ned i hcp. selv om du på for-eller bag-ni har opnået en score på 19 point eller bedre. Det er altså kun hvis scorekortet indeholde scoren fra 9 huller man kan blive reguleret.

Hvis du deltager i en Klub-turnering over 18. huller kan man ikke blive skrevet ned på 9. huller.

Man kan kun have en hjemmeklub. Det er her ens hcp. registreres. Hvis man vil skifte hjemmeklub skal man skriftligt gøre alle de klubber man er medlem bekendt med hvilken klub man har valgt.

Hvis man skifter klub skal man bede den gamle om at sende hcp.-registerkort til den nye klub.

Har du deltaget i en turnering i anden klub, sendes dit resultat elektronisk til hjemmeklubben og der behøves i dette tilfælde ikke være et scorekort fysisk til stede for regulering af hcp. I alle andre tilfælde skal DGC fysisk have et scorekort før der bliver reguleret.

Handicapudvalget i DGC​

"Hvad siger vores medlemmer ?"

Herunder kan du hører hvad vores medlemmer mener om vores omgivelser.

"God motion og fælleskab"

"Fantastisk bane og hygge"

Ring:61 66 23 59 ​Sekretariats Åbningstider:

Mandag:          Efter aftale
Tirsdag:            Efter aftale
Onsdag:           Efter aftale
Torsdag :         Efter aftale
Fredag:            Efter aftale
Lørdag:            10:00 - 14:00
Søndag:           10:00 - 14:00

Du er også velkommen til at sende os en mail:

info@dragsholmgolfclub.dk

Dragsholm Golf Club

CVR: 27168663

Golfsvinget 1, 4540 Fårevejle

Klik her for rutevejledning

Dragsholm Golf Club

Vi har et af Sjællands største golfanlæg anlagt smukt for foden af Vejrhøj-buen i det smukke Odsherred. Vi garanterer udfordringer for golfspillere på alle niveauer.